Ordförande

Niklas Roos af Hjelmsäter

Niklas valdes den 23 mars 2017 till ordförande för FSKF. Niklas är till vardags kultur- och fritidschef i Täby. Niklas har lång erfarenhet av kultur- och fritidsfrågor efter cirka 20 år på olika poster inom kultur- och fritid.

Niklas växte upp i Färgelanda kommun som ligger på västkusten ca 3 mil norr om Uddevalla. Det var främst olika idrottsaktiviteter som upptog Niklas fritid de tidiga åren. Under några år jobbade Niklas i en idrottsförening som idrottskonsulent. Niklas tycker att det är en styrka att ha varit aktiv på ”andra” sidan när det gäller idrotten. Det ger en förståelse som är viktig att ha med sig när man sitter med olika typer av frågeställningar tillsammans med föreningslivet. Under 2001 träffade Niklas sin fru som är från Stockholm. 2002 gick flyttlasset till Stockholm, samma år fick Niklas sin anställning i Sollentuna kommun.

Niklas_171109

Några korta:
Ålder: 48
Bor: Vällingby
Läser: I perioder, gillar spännande livsöden och läser gärna biografier
Sportar: I perioder tränas det mycket. Vill gärna göra 40 minuter på milen, personligt rekord just nu är 41,07. Fuskar lite med golf och har runt 19 i handicap, men det är Squash som är det som är roligast att träna.
Reser: Så ofta som möjligt. Vill gärna uppleva så mycket som möjligt när han är på nya ställen. Är inte mycket för att ligga i solstolen.

Niklas är mycket glad åt förtroendeuppdraget i FSKF och hoppas att vi tillsammans kan bidra till en starkare region.